16 Pași Esențiali de Promovare și Optimizare SEO în 2020

Chiar dacă nu ești într-o poziție tehnică, probabil ai auzit de optimizarea motorului de căutare (SEO).
16 pasi optimizare promovare seo incepatori

Indiferent de nivelul brand-ului acest articol te poate ajuta in promovarea si optimizarea SEO

Chiar dacă nu ești într-o poziție tehnică, probabil ai auzit de optimizarea motorului de căutare (SEO). Indiferent dacă ești proprietarul unei companii mici sau conduci o companie Fortune 500, optimizarea SEO conduce orice afacere indiferent de industrie sau de locul în care își desfășoară activitatea. Prin producerea de conținut de înaltă calitate, îți poți optimiza paginile web pentru a obține rezultate mai bune în motoarele de căutare.

Cu cât site-ul tău este mai ridicat pentru căutările corecte, cu atât este mai probabil să aduci trafic către acesta.

La urma urmei, mulți utilizatori de internet - aproximativ 75% - tind să nu treacă peste prima pagină a rezultatelor căutării. Având atât de mulți oameni care apelează la internet pentru a găsi ceea ce au nevoie, nu poți evita SEO ca parte a strategiei tale de marketing digital dacă încerci să îți dezvolți afacerea.

Într-un raport privind starea de content marketing, 67% dintre profesioniștii în marketingul de conținut chestionați au indicat că îmbunătățirea performanței SEO este o prioritate majoră pentru compania lor. Alți 73% au spus că și-au folosit frecvent abilitățile și instrumentele SEO pentru a obține rezultate mai bune de marketing de conținut. Aceasta înseamnă că, pentru a rămâne competitiv, trebuie să înțelegi cum să îți îmbunătățești clasamentul în motoarele de căutare.

Nu ești sigur de unde să începi? Citește în continuare sfaturile noastre de consultanta SEO și idei de optimizare SEO a motorului de căutare pe care chiar și începătorii le pot implementa în munca lor. Puneți în practică aceste trucuri SEO acționabile și netehnice și vi vedea rezultate rapide.

Crează conținut în jurul cuvintelor cheie primare și secundare

La baza fiecărei strategii de promovare SEO eficiente se află cercetarea cuvintelor cheie. Un conținut excelent este construit în jurul cuvintelor cheie primare și secundare, iar cunoașterea modului de utilizare a acestora îi va conduce pe căutători către site-ul tău web.

Cuvântul cheie principal ar trebui să fie principalul obiectiv al paginii de destinație. Ar trebui să fie o descriere puternică a oricărei pagini și să se conecteze la ceea ce face brandul tău. Aceste cuvinte cheie principale ar trebui să fie centrul conținutului tău.

Cuvintele cheie secundare susțin cuvinte legate de cuvântul cheie principal și intră în mai multe detalii.

Prin includerea acestor cuvinte cheie secundare în conținutul tău - într-un mod care se citește natural, desigur, probabil, vei îmbunătății rangul de căutare.Începe cercetarea cuvintelor cheie gândindu-vă la câteva cuvinte cheie cu coadă lungă care au sens pentru publicul tău. Să zicem că ai un blog DIY pentru îmbunătățirea locuințelor. Folosind de exemplu instrumentul care îl folosim noi pentru căutarea cuvintelor cheie potrivite (Ubersugest - al lui Neil Patel), poți începe prin căutarea „Îmbunătățirea locuințelor DIY” ca, cuvânt cheie țintă și apoi extinzi pentru a include mai multe cuvinte cheie de acolo. Îți vom arăta volumul de căutare pentru cuvântul tău cheie principal și cât de dificil este clasarea în spațiul tău, precum și termenii de căutare asociați pe care ai putea să-i iei în considerare.

Folosește adrese URL scurte, descriptive

Există, de asemenea, câteva modalități nu prea tehnice de a îți optimiza eforturile de promovare SEO atunci când vine vorba de SEO pe pagină. Modul în care structurezi adresele URL pentru conținutul tău, de exemplu, îți poate îmbunătății clasamentul SEO și este relativ ușor de făcut pentru oricine care este începător în promvarea SEO.

O adresă URL eficientă ar trebui:

  • Utilizezi cuvinte cheie: adresa URL trebuie să includă unul sau mai multe cuvinte cheie pe care le vizezi.
  • Fie ușor de înțeles: ar trebui să se potrivească ochiului uman și să faciliteze cititorilor să înțeleagă rapid despre ce este vorba pe pagina web.
  • Fie concis: adresele URL mai scurte sunt de preferat. Păstrează-le în jur de 60 de caractere. Multe motoare de căutare nu pot procesa adrese URL mai lungi, ceea ce vă poate împinge mai jos în pagina de rezultate.

Generează backlink-uri de pe site-urile web cu autoritate înaltă

Construirea de linkuri este o altă componentă cheie a oricărei strategii de promovare SEO și este o tactică relativ ușoară de făcut. Backlink-urile sunt un factor critic de clasare și, de obicei, se prezintă în două forme: linkuri follow și nofollow, dar linkurile follow sunt cele care au mai multă greutate.

Backlink-ul este atunci când alte site-uri web fac legături către paginile tale web ca sursă de informații. Aceste legături din alte pagini arată motoarelor de căutare că site-ul tău are o autoritate pe un subiect, unul care ar trebui să fie tras în rânduri. Cu cât sunt mai multe link-uri de înaltă calitate duc către site-ul tau web, cu atât apar mai mult în căutările online.

Este minunat dacă bloggerii, jurnaliștii și alte companii te recunosc automat ca expert în domeniul tău și se conectează singuri la conținutul tău. Dar asta nu se întâmplă întotdeauna imediat și este posibil să fie nevoie să iei lucrurile în propriile mâini atunci când începeți optimizarea SEO.

Există mai multe acțiuni pe care le poți întreprinde pentru a crea link-uri către site-ul tău web. Unele tactici de luat în considerare includ:

  • Oferă să scrii o postare pentru oaspeți pentru alte puncte de vânzare, mai ales dacă ai un infografic interesant sau altceva de oferit.
  • Contactează editorii pentru a acoperi orice cercetare originală sau date pe care le-ai reunit pentru conținutul tău. de pe site.
  • Găsește diverse liste și directoare din industria ta și încearcă să îți adaugi compania în acestea. Aceasta înseamnă uneori să te alături asociațiilor profesionale din industrie, grupurilor de rețea sau organizațiilor de afaceri, dar îți oferă credibilitate.

Deci, cum îți dai seama de unde vrei să câștigi backlink-uri? Folosește instrumentul Backlink Gap (Semrush) pentru a compara backlink-urile site-uluitău cu patru adrese URL concurente. Vei putea vedea ce site-uri se conectează mai mult decât concurentul tău și invers. De asemenea, poți organiza lista în funcție de scorul de autoritate pentru a te ajuta să identifici site-urile cu autoritate înaltă pe care să le vizezi cu eforturile inițiale de construire a linkurilor.

Încearcă să te clasezi pentru fragmente recomandate

Fragmentele prezentate de Google sunt un loc foarte căutat, pe care toți specialiștii în marketing digital speră să îl atingă atunci când vine vorba de paginile cu rezultate ale motorului de căutare (SERP). Fragmente prezentate apar în partea de sus a rezultatelor căutării Google și au o mare probabilitate de a atrage o mulțime de trafic organic.

Pentru a obține acest loc, trebuie să îți optimizați conținutul într-un anumit mod.

Mai întâi, alege ce conținut dorești să apară ca fragment recomandat. Cel mai bine este să alegi ceva care îi obligă pe utilizatorii de internet să dea clic pe link. De asemenea, studiază cu atenție cuvintele cheie utilizate în Fragmente recomandate. Studiile arată că un conținut care pune o întrebare are mai multe șanse să aibă un fragment recomandat.

Formatează conținutul pentru motoarele de căutare

Cuvintele pe care le folosești contează, dar modul în care îți formatezi conținutul este la fel de important. Deși dorești ca, conținutul tău să fie informativ, ușor de înțeles și prietenos pentru cititori, trebuie să iei în considerare și adaptarea formatării tale la motoarele de căutare. De exemplu, pe lângă cuvintele cheie, vei vrea să folosești titluri și subtitluri, astfel încât conținutul tău să fie ușor de înțeles de către motoarele de căutare și să îți poți îmbunătăți clasamentul în căutarea organică.

Contează și modul în care îți structurați frazele și paragrafele. De obicei, propozițiile nu trebuie să depășească aproximativ 20 de cuvinte. Și, deși nu ar trebui să ai niciodată un paragraf cu o singură frază, nici nu dorești ca paragraful tău să fie prea lung.

Nu uita titlurile paginii și meta descrierile

Cuvintele tale cheie au impact asupra conținutului pe care îl scrii, dar știai că acestea ar trebui folosite și în titlurile paginilor și meta-descrierile? Acestea sunt două componente HTML de bază în care poți împacheta un cuvânt cheie cu, cuvinte cheie și îți poți optimiza pagina și sunt modificări tehnice de optimizare SEO ușoare pentru începători.

De obicei, orice platformă folosești pentru a îți găzdui site-ul web oferă o modalitate ușoară de a edita titlul paginii și meta descrierea.

WordPress, de exemplu, oferă două casete etichetate „titlu SEO” și „meta descriere”.Reține că aceste elemente apar în rezultatele căutării. Un utilizator de internet poate decide dacă faceți clic pe pagina ta numai pe baza acestor secțiuni scurte. Este multă putere pentru atât de puține cuvinte. Deci, asigură-te că au impact.

Înlătură orice se încarcă încet

Știai că timpul de încărcare a paginii tale îți afectează SEO-ul? Aceste pagini tind să aibă rate de respingere mai mari. Cu cât durează mai mult încărcarea, cu atât este mai puțin probabil ca un vizitator să petreacă pe pagina ta - chiar dacă ajung chiar la pagina.

Google PageSpeed ​​Insights este un instrument SEO gratuit pentru a verifica viteza site-ului tău.

Adăugă adresa URL și vei obține un scor între zero și 100, 100 fiind cel mai rapid. Poți chiar să te uiți la viteza site-ului tău mobil în comparație cu site-ul desktop.Fă-ți o favoare și examinează-ți site-ul web. Există elemente care trag timpul de încărcare în jos, ca orice plugin inutil? Eliminează-le sau restructurează-le și vei vedea probabil o creștere a traficului după optimizarea paginii.

Folosește o combinație de legături interne și externe

La ce te conectezi în conținutul tău este important atunci când vine vorba de optimizare. Linkurile interne direcționează cititorii către alte pagini de pe site-ul tău web, în ​​timp ce linkurile externe îi aduc către alte site-uri și surse. Ambele îți afectează SEO-ul, în special textul de ancorare utilizat.

Utilizând o strategie eficientă de conectare internă, aceasta menține vizitatorii pe site-ul tău mai mult timp.

Amintește-ti că dorești să incluzi link-uri interne valoroase, totuși și nu neapărat link-uri către pagina ta principală. Pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului, furnizează link-uri interne unde vizitatorii pot fi direcționați către informații și mai valoroase. Acest lucru nu numai că îți va îmbunătăți rata de clic (CTR) pentru pagini, dar dacă ai un site de comerț electronic, există șanse mari să păstreze clienții pe site-ul tău suficient timp pentru a face o achiziție.

Când vine vorba de legături externe, calitatea contează. Ar trebui să verifici linkurile externe înainte de a le adăuga pentru a te asigura că nu faci referire la conținut de calitate scăzută. Unele resurse bune de conectare externă sunt site-uri web populare cu trafic ridicat care produc în mod regulat conținut autoritar și relevant pentru marca dvs.

Adăugă linkuri la grafica dvs.

Este greu să reziști unui grafic colorat sau unei imagini care surprinde perfect esența unui subiect. Dacă creezi astfel de imagini pentru site-ul tău web, îți recomandăm să permiți altora să le folosească în mod liber cu propriile bloguri și articole.

Cu toate acestea, asigură-te că adaugi un link la grafica pe care a-i creat-o mai întâi.

Construirea backlink-urilor prin imagini și text alternativ eficient este o modalitate excelentă de a îți construi autoritatea pe un subiect. Cu cât colectezi mai multe link-uri, cu atât este mai bună clasarea ta.

Creșteți numărul de cuvinte

Când scrii un conținut, este important să te asiguri că este cuprinzător. Acest lucru ajută motoarele de căutare să înțeleagă despre ce este conținutul tău și că acesta răspunde la tot ceea ce un căutător ar putea dori să știe. De asemenea, le spune că ești o autoritate pe un subiect și că ar trebui să fi clasat mai sus. Numărul mai mare de cuvinte îți permite, de asemenea, să incluzi mai multe cuvinte cheie și backlink-uri. În același timp, nu ar trebui să faci articolul prea lung.

Acest lucru ar putea încetini motoarele de căutare în timp ce îți accesează cu crawlere conținutul.

Folosind Instrumentul de șabloane de conținut SEO, poți afla cum arată conținutul concurentului de rang înalt și lungimea optimă a conținutului pentru cuvântul tău cheie vizat.

Publică conținut original

Când adăugi pagini noi pe site-ul tău, este important să publici articole originale și să eviți conținutul duplicat. Cu cât te deosebești mai mult de site-urile web similare - mai ales dacă există o prezență puternică pe bloguri în industria ta - cu atât vei face mai bine în clasament.

Algoritmii motoarelor de căutare, în special Google, sunt proiectați pentru a detecta conținut unic.

Cei care practică un SEO bun și publică conținut original au șanse mai mari să apară mai sus în căutări. În trecut, unele site-uri web au fost eliminate din listele motoarelor de căutare pentru plagierea conținutului. Deci, originalitatea este cheia!

Scrie conținut Evergreen

Conținutul Evergreen este cadoul care continuă să fie oferit pentru orice strategie de marketing la început. Acest conținut rezistă testului timpului. Este conceput pentru a fi relevant astăzi sau la cinci ani de astăzi. Acest lucru înseamnă că traficul său crește continuu în timp și ajută la atragerea mai multor vizitatori pe pagina ta.

Când creezi conținut Evergreen, gândește-te la ceea ce își va păstra valoarea pe termen lung pentru cititori.

Lucrurile de evitat includ știrile de ultimă oră (sau orice știre la timp), orice implică date care se schimbă în timp, conținut sezonier, știri despre cultura pop și știri despre modă.

Efectuează un audit al site-ului

Auditând site-ul tău pentru optimizare SEO, poți îmbunătății munca pe care o produci. Aceste evaluări sunt concepute pentru a determina ce faci bine și unde te poți îmbunătății.

Folosește un instrument de audit al site-ului care te poate ajuta să răspunzi la o varietate de întrebări.

Site-ul tău este indexat corect? Există legături rupte? Care sunt paginile tale cu cea mai bună și cea mai slabă performanță?Apoi, poți pune în practică ceea ce ai învățat. Poate că un audit a stabilit că trebuie să folosești mai multe linkuri către surse externe sau poate a arătat că trebuie să îți îmbunătățești jocul cu cuvinte cheie. Dacă vrei să îți îmbunătățești promovarea SEO, nu te teme să îți evaluezi în mod regulat munca.

Folosește o listă simplă de verificare SEO on-page

SEO on-page este o resursă uimitoare pentru îmbunătățirea optimizării paginilor web individuale. Folosește verificatorul SEO on page pentru a determina cel mai bun cuvânt cheie pentru o anumită pagină și asigură-te că nu se suprapune cu alte pagini de pe site-ul tău. Acest lucru va ajuta pagina ta să iasă în evidență în căutări. Apoi, îți poți construi pagina în jurul acestui cuvânt cheie. Folosește-l în titlu și în anteturi pentru un accent suplimentar.

Studiază-ți concurenții

Analizând conținutul concurenților tăi, poți determina modul în care site-ul tău web se compară atunci când vine vorba de clasamente și poți afla un lucru sau două despre ceea ce le determină succesul SEO. Această analiză ar trebui să funcționeze: clasamente de căutare, utilizarea cuvintelor cheie, mențiuni de pe rețelele sociale, backlink-uri, conținut pe pagină, volum de trafic și multe altele.

Deși ai o idee despre modul în care site-ul tău web se compară atunci când te confrunți cu concurenții tăi, vei descoperi, de asemenea, în ce domenii te poți îmbunătății și urmează-le exemplul. Dacă vezi că se clasează mai sus, stabilește ce termeni de căutare îi conduc pe utilizatori către site-ul lor.

Continuați să aflați despre SEO

Pe măsură ce Google face mii de modificări în algoritmii săi, iar internetul continuă să evolueze, optimizarea SEO se schimbă constant. Marketerii determină întotdeauna cele mai noi și bune practici. După ce ai acumulat câteva abilități de bază, lucrurile nu se opresc aici. În permanența apar noi instrumente și noi tactici de promovare SEO tot timpul.

Există câteva modalități ușoare de a fi la curent cu tendințele și știrile SEO.

Te poți înscrie la ateliere sau crusuri pe acest subiect sau puteți găsi programe de certificare. Alăturându-te asociațiilor din industrie, vei avea acces la informații noi pe măsură ce apar. De asemenea, te vei conecta cu alții din domeniu care ar putea avea câteva sfaturi de promovare SEO pentru tine.

Citirea acestui subiect este, de asemenea, întotdeauna utilă. Multe cărți sunt lansate de experți SEO de top în fiecare an. Găsește câteva dintre cele mai apreciate titluri pentru a afla câteva sfaturi și sugestii de optimizare SEO. SEO este parte integrantă a succesului în marketing și fiecare marketer digital ar trebui să știe cel puțin un pic despre acest instrument important de conducere a traficului.

Sfaturile SEO acționabile enumerate în acest articol sunt o modalitate ușoară pentru începători de începe practica la optimizare. Chiar și aceste mici acțiuni vor produce rezultate rapide și drastice atunci când vine vorba de clasamente web și trafic.

Învățarea acestor sfaturi de bază și punerea lor imediată în practică este o modalitate excelentă de a obține experiență practică cu SEO. Există, de asemenea, multe instrumente pe piață concepute pentru a îți oferi un avantaj față de concurență atunci când vine vorba de optimizare SEO, inclusiv setul de instrumente de marketing pentru conținut al SEMrush.

Citește articole similare

vezi toate
Arrow Right

PACHETE WEB DESIGN

Alege pachetul ideal pentru afacerea ta.

După achiziționarea pachetului dorit te vom contacta prin email pentru a stabili împreună următorii pași.

Wordpress Logo
Website de prezentare Basic
Aceeași calitate, la un preț mai redus. Website-ul care oferă lucrurile esențiale pentru o prezență corectă în online.
€900
Black check box
Temă Premium la alegere
Black check box
2 - 5 pagini
Black check box
Homepage, Despre Noi, Servicii, Contact, Legal
Black check box
SEO On Page
Black check box
Copywriting
CUMPĂRĂ
Wordpress Logo
Website de prezentare PRO
Pentru business-uri mici sau medii care doresc un website profesional prin care să scaleze afecerea lor.
€1250
White Check box
Temă Premium la alegere
White Check box
5 - 10 pagini
White Check box
Homepage, 6x Pagină Serviciu, Contact, Despre noi, Legal
White Check box
SEO On Page
White Check box
Copywriting
CUMPĂRĂ
Wordpress Logo
Website Ecommerce
Magazin online complet cu implementare plată, livrare, facturare, marketing.
€1700
Black check box
Temă Premium la alegere
Black check box
Configurare completă
Black check box
Implementare Facturare /Livrare /Plată Online
Black check box
Audit avansat și optimizare SEO on page
Black check box
Copywriting pagini interne
Black check box
Copywriting 10 produse
CUMPĂRĂ
Wordpress Logo
Landing Page
Landing page-urile sunt dedicate site-urilor one-page sau campaniilor de PPC.
€590
Black check box
Temă Premium la alegere
Black check box
Design Personalizat
Black check box
2x Revizii
Black check box
Implementare Tracking
Black check box
Implementări simple
CUMPĂRĂ
Webflow Logo
Website de prezentare Basic
Aceeași calitate, la un preț mai redus. Website-ul care oferă lucrurile esențiale pentru o prezență corectă în online.
€1160
White Check box
Temă Premium la alegere
White Check box
2 - 5 pagini
White Check box
Homepage, Despre Noi, Servicii, Contact, Legal
White Check box
SEO On Page
White Check box
Copywriting
CUMPĂRĂ
Webflow Logo
Website de prezentare PRO
Pentru business-uri mici sau medii care doresc un website profesional prin care să scaleze afecerea lor.
€1430
Black check box
Temă Premium la alegere
Black check box
5 - 10 pagini
Black check box
Homepage, 6x Pagină Serviciu, Contact, Despre noi, Legal
Black check box
SEO On Page
Black check box
Copywriting
CUMPĂRĂ
Update cookies preferences