Cum Urmărești Conversiile de pe Facebook pe Google Analytics

Urmărirea conversiilor personalizate Facebook prin raportarea conversiilor Google Analytics vă va ajuta să obțineți mai mult din strategia dvs. de publicitate non-profit.

Această postare pe blog prezintă cele 5 etape pentru urmărirea conversiilor Facebook în Google Analytics:

  1. Configurați urmărirea obiectivelor Google Analytics
  2. Instalați Facebook Pixel pe site-ul dvs. web
  3. Creați o conversie personalizată în Managerul de anunțuri Facebook
  4. Creează adresele URL ale campaniei pentru pagina de destinație
  5. Urmăriți conversiile utilizând rapoarte de conversie Google Analytics

Până la implementarea acestor pași, veți fi pe cale să obțineți date de conversie semnificative și să profitați la maxim de dolari de publicitate Facebook.

DE CE avem nevei de aceasta:

Misiunea ta contează. La fel și bugetul pentru publicitate. Urmărirea conversiilor personalizate Facebook prin raportarea conversiilor Google Analytics vă va ajuta să obțineți mai mult din strategia dvs. de publicitate non-profit. Conversiile personalizate Facebook vă permit să generați actiuni, cum ar fi înregistrări prin e-mail, donații și alte acțiuni importante pe site-ul dvs. web (sau aplicație). Instalarea Pixel Facebook pe site-ul dvs. web va urmări aceste rezultate, oferindu-vă cost-per-achiziție și renytabilitate în raportul dvs. de anunțuri Facebook.

Dar dacă doriți să profitați din plin de conversiile personalizate, Google Analytics vă va oferi o perspectivă mai detaliată a evolutiei anunțurilor, a modului în care vizitatorii interacționează cu site-ul dvs. web și a modului în care anunțurile dvs. se compară cu alte canale de cumparaturi. În plus, prin compararea rezultatelor în Facebook cu Google Analytics, puteți sesiza eventualele discrepanțe și puteți remedia rapid orice eroare de urmărire sau configurare.

În aceste instrucțiuni, vom folosi exemplul conversiilor de top, care sunt urmărite atunci când oamenii aterizează pe pagina de confirmare după finalizarea unei acțiuni pe site-ul dvs. (în acest exemplu, completarea unui formular). În funcție de nevoile și obiectivele dvs., puteți alege să urmăriți o conversie diferită sau să urmăriți conversia în mod diferit. Pașii de mai jos includ, de asemenea, link-uri către instrucțiuni suplimentare, cu mai multe informații despre configurarea altor tipuri de conversii și obiective.

1. Creați obiective în Google Analytics:

Primul pas pentru urmărirea conversiilor Facebook în Google Analytics este crearea unui obiectiv corespunzător în Google Analytics. În acest exemplu, am creat un obiectiv de destinație personalizată, care va urmări vizitele la pagina de confirmare la care ajung vizitatorii după finalizarea acțiunii de conversie (completarea unui formular). Am adăugat, de asemenea, o pâlnie pentru a mă asigura că urmăresc doar conversiile care au ajuns pe pagina de destinație corectă (adică adresa URL de destinație a reclamelor).Citiți instrucțiuni complete pentru crearea, editarea și partajarea obiectivelor în Google AnalyticsPe scurt:

  1. Google Analytics> Administrator> Obiective> + Obiectiv nou
  2. Personalizate> Destinație> Egale cu (drop down) = adresa URL a paginii
  3. Configurați canalul (ON) (Pasul 1: Ecran / Pagina = [URL a paginii de destinație]) Obligatoriu: DA (pentru formularele de înscriere: ex. Abonament prin e-mail, donații)
analytics goal

2. Instalați Facebook Pixel pe site-ul dvs. Web:

În al doilea rând, instalați Facebook Pixel pe site-ul dvs. web. Facebook Pixel este un instrument care permite Facebook-ului să urmărească activitatea din toate paginile de pe site-ul dvs., inclusiv acțiuni asociate anunțului dvs. Va trebui să instalați doar o dată codul de bază pentru Facebook Pixel. Apoi, de fiecare dată când derulați o nouă campanie publicitară, veți verifica pur și simplu pentru a vă asigura că Facebook Pixel este încă activ (adică încă urmărește activitatea de pe site-ul dvs. web).Consultați Ghidul de implementare a pixelurilor Facebook pentru instrucțiuni complete.Pe scurt:

  1. Facebook Ads Manager> Meniul Manager anunțuri> Toate instrumentele> Active: pixeli> Setare pixel
  2. Instalați Codul de bază: Copiați și lipiți Codul chiar deasupra </head> etichetă în șablonul site-ului dvs. din platforma CMS / web.
  3. Instalați codul evenimentului pe anumite pagini web unde doriți să urmăriți acțiunile din anunțurile Facebook.
  4. Verificați starea Pixel în fila Evenimente (starea ar trebui să fie activă).

De asemenea, puteți descărca extensia Chrome: Facebook Pixel Helper pentru a verifica Pixel de pe paginile web individuale.  

fb manager
fb manager2
fb manager3

3. Creați conversie personalizată în Managerul de anunțuri Facebook:

În continuare, veți crea o conversie personalizată în Managerul de anunțuri Facebook. Ce inseamna asta? Facebook Ads Manager vă permite să derulați campanii publicitare special concepute pentru a genera conversii pe site-ul sau aplicația dvs. În acest caz, obiectivul publicitar Facebook este Conversii, în special completările formularului de înscriere pe pagini web. Veți configura o conversie personalizată pentru a urmări oportunitățile, utilizând aceeași adresă URL ca obiectivul Google Analytics (adică pagina de confirmare la care vor fi accesate persoanele după completarea formularului).Pe scurt:

  1. Facebook Ads Manager> Meniul Manager anunțuri> Toate instrumentele> Măsurare și raportare> Conversii personalizate
  2. Creați conversie personalizată> URL conține * sau egale *: [URL] SAU [cuvânt cheie URL]> Alegeți o categorie: plumb> Sursa ar trebui să fie pixelul dvs. de Facebook, starea ar trebui să fie activă> Faceți clic pe Următorul
  3. Denumiți conversia
fb manager4
fb manager5
create conversion

Sfat Pro: Includeți acțiunea sau titlul paginii dorite. Dacă prevedeți crearea mai multor conversii, includeți, de asemenea, numele campaniei sau intervalul de timp, ex. Formulare de îngrijire adaptată 3 Completare Q1.Când configurați o campanie publicitară Facebook:Alegeți conversia ca obiectiv (sub licitație)> Selectați site-ul Web și alegeți conversia personalizată din meniul derulant.

4. Creați URL-ul campaniei pentru pagina dvs. de destinație

conversion
ads manager

Al patrulea pas este să creezi o adresă URL a campaniei pentru pagina de destinație pe care o vei folosi în anunțul tău Facebook. Cea mai simplă modalitate de a urmări campaniile publicitare în Google Analytics este crearea unui URL personalizat folosind parametrii UTM. Generatorul URL de campanie Google vă permite să creați cu ușurință o adresă URL personalizată care să eticheteze vizitele și conversiile pe site-ul dvs. utilizând parametri precum numele campaniei și mediul. În acest caz, creați o adresă URL personalizată pentru pagina de destinație a anunțului.

Pe scurt:

  1. Accesați instrumentul Google Builder pentru campanii Google
  2. Introduceți adresa URL a site-ului și completați următorii parametri:

- Sursa campaniei: ex. Facebook- Campanie medie: ex. Plătit- Numele campaniei: ex. Foster-ingrijire-Q1- Termenul campaniei: [puteți sări peste acest *]- Conținutul campaniei: ex. CSS **Copiați adresa URL și folosiți-o ca adresă URL de destinație pentru anunțurile dvs. Facebook.* Google Analytics tratează acest parametru ca fiind un termen de căutare a cuvintelor cheie, astfel încât să puteți sări peste anunțurile Facebook.** Puteți personaliza acest parametru pe baza diferitelor audiențe (în acest caz, CSS sau „Servicii comunitare și sociale”) sau vă solicită să faceți testarea în campania dvs. publicitară.Sfaturi utile:

  • Puteți alege să creați mai multe adrese URL ale campaniei, modificând parametrul Conținut publicitar pentru diferite audiențe, tipuri de anunțuri, reclame etc.
  • Poate doriți să adăugați aceste UTM-uri și URL-uri într-o foaie de calcul împreună cu alte informații publicitare de nivel superior (ex. Numele anunțului, bugetul, audiența) pentru referințe viitoare.
campaign url

5. Urmăriți conversiile utilizând rapoartele de conversii Google Analytics:

Nu în ultimul rând, sunteți gata să urmăriți conversiile pe Facebook utilizând rapoartele de conversii Google Analytics. După ce anunțurile dvs. sunt configurate, difuzate și conduse conversii, utilizați instrumentul Google Analytics Raportare pentru a urmări aceste conversii și alte date utile. Aceste date pot fi găsite în raportul Prezentare generală a obiectivelor din secțiunea Conversii. Selectând facebook / plătit sub Sursa / Mediu (sau orice altceva ați utilizat pentru parametrii Sursa campaniei și Media campaniei la pasul 4) va afișa doar obiectivele de conversie din anunțurile Facebook. Folosind dimensiuni secundare și filtre avansate, puteți, de asemenea, să vă restrângeți rezultatele în funcție de numele campaniei (ex. Campania adoptivă-îngrijire Q1) și de conținut (în acest caz, audiențe specifice).Pe scurt:

  1. Google Analytics> Raportare> Conversii> Obiective> Prezentare generală> Obiective: Sursa / Mediu SAU Google Analytics> Raportare> Achiziție> Tot traficul> Sursa / Mediu * Asigurați-vă că ați selectat intervalul de date adecvat *
  2. Selectați facebook / plătit> în meniul derulant Conversii, selectați obiectivul> Opțiunea obiectivului (meniul derulant) Selectați obiectivul
campaign2
ganalytics

Sfaturi utile:

  • Selectați o dimensiune secundară (meniul derulant) pentru a descărca performanța, ex. Conținut de anunțuri, care va extrage parametrul conținut din UTM.
  • Utilizați Filtru avansat (meniul de căutare) pentru a filtra conținutul de anunțuri care conține sau se potrivește exact cu [parametrul dvs. de conținut], ex. Conținut de anunțuri care conține „Remarketing”.
  • Consultați Rata de finalizare a obiectivului (adică câte persoane care au vizitat site-ul dvs. din anunț au finalizat obiectivul) pentru a vedea cum este performanța paginii dvs. de destinație.
  • Priviti Durata medie a sesiunii (adică cât timp a petrecut un vizitator pe site-ul dvs.) și Pagini / sesiuni pentru a evalua dacă persoanele rămân sau nu angajate pe site-ul dvs. web și cât a durat completarea formularului.

Notă: Dacă urmărirea dvs. este configurată în mod corespunzător, completările obiectivelor ar trebui să corespundă Rezultatelor în Managerul de anunțuri Facebook. Aceasta este o modalitate excelentă de a surprinde erorile de urmărire sau raportare.

facebook track
facebook track2

În concluzie:

Cu mai multe informații despre performanța anunțurilor și a paginilor de destinație, puteți răspunde la întrebări importante pentru a vă îmbunătăți rezultatele, pentru a vă îmbunătăți rentabilitatea și pentru a răspunde mai bine nevoilor susținătorilor dvs. De exemplu, dacă găsiți că anunțurile vizate unui anumit public (ex. Baby Boomers) au o rată de respingere de 90% pe pagina dvs. și petrec în medie 2 minute pe site-ul dvs., puteți alege să modificați textul descrierii anunțului la stabiliți așteptări mai clare sau puteți alege să construiți o pagină personalizată pentru această audiență cu un apel mai puternic la acțiune și o navigare mai simplă.

Sau dacă descoperiți că convertiți mai mulți donatori cu anunțuri Facebook decât cu anunțuri afișate, puteți alege să vă ajustați bugetul de marketing pentru a aloca mai mulți dolari Facebook. Cel mai bine, datele despre performanțele campaniei Facebook vor fi alături de site-ul dvs. web, AdWords și alte date ale canalului din Google Analytics, permițându-vă să creați tablouri de bord și rapoarte personalizate care să spună întreaga poveste a eforturilor dvs. de marketing.

Citește articole similare

vezi toate
Arrow Right

PACHETE WEB DESIGN

Alege pachetul ideal pentru afacerea ta.

După achiziționarea pachetului dorit te vom contacta prin email pentru a stabili împreună următorii pași.

Wordpress Logo
Website de prezentare Basic
Aceeași calitate, la un preț mai redus. Website-ul care oferă lucrurile esențiale pentru o prezență corectă în online.
€900
Black check box
Temă Premium la alegere
Black check box
2 - 5 pagini
Black check box
Homepage, Despre Noi, Servicii, Contact, Legal
Black check box
SEO On Page
Black check box
Copywriting
CUMPĂRĂ
Wordpress Logo
Website de prezentare PRO
Pentru business-uri mici sau medii care doresc un website profesional prin care să scaleze afecerea lor.
€1250
White Check box
Temă Premium la alegere
White Check box
5 - 10 pagini
White Check box
Homepage, 6x Pagină Serviciu, Contact, Despre noi, Legal
White Check box
SEO On Page
White Check box
Copywriting
CUMPĂRĂ
Wordpress Logo
Website Ecommerce
Magazin online complet cu implementare plată, livrare, facturare, marketing.
€1700
Black check box
Temă Premium la alegere
Black check box
Configurare completă
Black check box
Implementare Facturare /Livrare /Plată Online
Black check box
Audit avansat și optimizare SEO on page
Black check box
Copywriting pagini interne
Black check box
Copywriting 10 produse
CUMPĂRĂ
Wordpress Logo
Landing Page
Landing page-urile sunt dedicate site-urilor one-page sau campaniilor de PPC.
€590
Black check box
Temă Premium la alegere
Black check box
Design Personalizat
Black check box
2x Revizii
Black check box
Implementare Tracking
Black check box
Implementări simple
CUMPĂRĂ
Webflow Logo
Website de prezentare Basic
Aceeași calitate, la un preț mai redus. Website-ul care oferă lucrurile esențiale pentru o prezență corectă în online.
€1160
White Check box
Temă Premium la alegere
White Check box
2 - 5 pagini
White Check box
Homepage, Despre Noi, Servicii, Contact, Legal
White Check box
SEO On Page
White Check box
Copywriting
CUMPĂRĂ
Webflow Logo
Website de prezentare PRO
Pentru business-uri mici sau medii care doresc un website profesional prin care să scaleze afecerea lor.
€1430
Black check box
Temă Premium la alegere
Black check box
5 - 10 pagini
Black check box
Homepage, 6x Pagină Serviciu, Contact, Despre noi, Legal
Black check box
SEO On Page
Black check box
Copywriting
CUMPĂRĂ
Update cookies preferences